Midlertidige problemer
Enter er rammet av en global teknisk feil hos firmaet Crowdstrike. Dette kan bety at melding av skade og Min side kan være ustabile.
Ingen grunn til panikk  – vi jobber med å rette opp i feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Utstyret du må ha i bilen

Sjekk hvilket utstyr vår ekspert mener du bør ha i bilen når uhellet er ute.

Bil med utstyr

Selv om det bare er varseltrekant og refleksvest som er påbudt utstyr i bilen, så finnes det en rekke utstyr som er smart å ha med seg, sier forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring.

Dette bør du ha i bilen

Øyvind Setnes i Tryg Forsikring
Øyvind Setnes i Tryg Forsikring

Når du skal kjøre bil, er det ikke bare bilforsikringen som er essensiell. Selv om varseltrekant og refleksvest er de eneste påbudte tingene i bilen, finnes det en rekke utstyr som er smart å ha med seg for å være best mulig forberedt.

 • Varseltrekant: Brukes for å markere trafikkulykker og hindre flere farlige situasjoner. Skal plasseres minst 150 meter fra kjøretøyet.
 • Refleksvest: Viktig for din og andres sikkerhet, spesielt i mørket. Bør ligge lett tilgjengelig, som i hanskerommet eller dørsiden.
 • Lommelykt: Nyttig i mørket eller hvis du må sjekke noe under panseret.
 • Jekk og pluggsett: Viktig for å kunne skifte dekk ved punktering.
 • Startkabler: Kan redde deg hvis batteriet går tomt.
 • Spylervæske: Sikrer god sikt under kjøring.
 • Slepetau: Kan være nødvendig ved havari.
 • Reservedekk eller tetteskum: Gir mulighet til å komme deg til nærmeste verksted ved punktering.
 • Førstehjelpsskrin: For rask behandling av mindre skader.

- Utstyret som er nevnt over mener jeg alle bileiere skal ha i bilen til enhver tid. Men det er fortsatt en rekke tilleggsutstyr som er smart å ha med seg. Eksempel på dette er mobillader, solbriller, våtservietter, liten bensinkanne og gode hansker. Det er også lurt å ha hjulboltene i bilen. Det er kjedelig å levere bilen til dekkskift og mangle de riktige boltene. 

Husk at dersom du får motorstopp på vinterstid så tar det ikke lang tid før det er like kaldt inne i bilen som ute. Varme klær er derfor veldig nyttig, sier Setnes.

Smart bilutstyr om vinteren

Vinteren kan by på spesielle utfordringer med kulde, is og snø. Sørg for å ha dette utstyret i bilen:

 • Kjetting/ kjetting på boks: For bedre grep på isete veier.
 • Varm jakke, hansker, lue og pledd: Holder deg varm hvis du får motorstopp.
 • Is-skrape/kost: For å fjerne is og snø fra bilen.

Hvorfor er refleksvest påbudt?

Både varseltrekanten og refleksvesten er så viktig for din og andre sin sikkerhet at det er påbudt i alle biler.

- Refleksvesten bør ligge i hanskerommet eller i dørsiden, lett tilgjengelig fra førersetet. Varseltrekanten brukes for å markere at det er en trafikkulykke, og hindre at det oppstår flere farlige situasjoner.  Denne skal plasseres minst 150 meter fra kjøretøyet slik at andre bilister har god tid til å senke farten, sier Setnes.


Husk at godt utstyr og riktig bilforsikring kan gjøre en stor forskjell i en nødsituasjon. Sørg for å alltid ha det nødvendige utstyret i bilen, og vær forberedt på både sommer- og vinterforhold.