Knust frontrute

Skadebegrensning ved steinsprutskade

Fått steinsprut eller skade på bilglass? Her kan du lese om hva forsikringen dekker, og hva som du selv kan gjøre for å begrense skaden. Du kan bestille time hos Riis Bilglass eller kontakte ditt merkeverksted her.

Finn nærmeste merkeverksted på Tryg.no (åpnes i ny fane)

Bestill time hos Riis Bilglass

 

Når du har fått steinsprutskade

 • En steinsprutskade kan være begynnelsen på en sprekk i frontruten. Jo lengre tid du kjører med den, desto større er sjansen for at skaden forverres.

 • Bestiller du time hos ditt nærmeste Riis-verksted blir saken automatisk registrert hos oss - lettere kan det ikke bli!

  Det koster deg ingenting å reparere en steinsprutskade da Enter dekker denne kostnaden for deg. Hvis ruten må skiftes i forbindelse med en skade, betaler du kun avtalt egenandel.

  Bestill time hos Riis Bilglass

 • Som kunde i Enter med glassruteforsikring kan du alltid gå innom en av våre samarbeidspartnere for å få et ruteplaster som forebygger at ruten sprekker.

  En ubeskyttet sprekk kan fort bli fylt av rusk og skitt, og da blir det vanskeligere å reparere glassruten. Dekker du til skaden med teip/ruteplaster kan du unngå dette.

Verdt å vite om din forsikring og steinsprutskader

Har du Delkasko, Kasko eller Safety?
Da dekkes skader på bilens glassruter når du benytter et av våre avtaleverksteder.
Det er ingen egenandel ved rutereparasjoner
Sannsynligheten for å kunne reparere ruten istedenfor å måtte skifte er større jo tidligere man kommer seg til et verksted. Egenandelen du må betale for å skifte en rute varierer.
Sannsynligheten for å kunne reparere ruten istedenfor å måtte skifte er større jo tidligere man kommer seg til et verksted. Egenandelen du må betale for å skifte en rute varierer.
Reparasjon eller skifte av glassrute vil ikke gi tap på bonusen din.

Les mer om vår bilforsikring

Reduser risikoen for steinsprut

 • Hold alltid god avstand til bilen foran. Det er viktig både for å senke risikoen for steinsprut og selvsagt din egen sikkerhet.
 • Om vinteren og våren er det spesielt mye steiner og grus på veiene som også øker sannsynligheten for steinsprut.
 • Ha ruteplaster tilgjengelig i bilen slik at du kan feste det på med en gang dersom du får steinsprut.