Midlertidige problemer
Enter er rammet av en global teknisk feil hos firmaet Crowdstrike. Dette kan bety at melding av skade og Min side kan være ustabile.
Ingen grunn til panikk  – vi jobber med å rette opp i feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Viktig å vite ved midlertidig avregistrering av bil

Du kan spare penger ved å midlertidig avregistrere bilen din og sette forsikringen på pause. Det gjøres enkelt på vegvesen.no. Likevel er det et par ting du bør være klar over når du midlertidig avregistrerer bilen din.

Ved avregistrering av bilen

Når bilen avregistreres på vegvesen.no blir forsikringen automatisk avsluttet. Det er ikke nødvendig å fysisk fjerne skiltene. Bilen må være låst og skal ikke stå parkert i en gate eller på et område åpent for allmenn ferdsel.

Vær oppmerksom på at bilen din for øyeblikket ikke har forsikring og er dermed utsatt hvis noe skulle skje. Om du ønsker å ha en enkel forsikring i avregistreringsperioden, for eksempel brann- og tyveriforsikring, er dette en mulighet. Ring oss på 915 07070, så hjelper vi deg.

Her kan du avregistrere bilen

Registrering av bilen igjen

Når du skal bruke bilen igjen må du først kjøpe ny bilforsikring. Det kan du gjøre ved å ringe oss, så hjelper vi deg. Når det er gjort må registreringen av kjøretøyet ditt aktiveres på nytt hos vegvesen.no. Når begge tingene er gjort, er bilen din klar for å bli kjørt.

Her kan du aktivere registreringen av bilen

Ved midlertidig avregistrering av andre kjøretøy

Når du avregistrerer andre kjøretøy som moped, MC, bobil, veteranbil eller snøscooter midlertidig er det kun ansvarsforsikringen som stoppes. Kjøretøyet kan fremdeles være forsikret mot brann, tyveri og eventuell skade på kjøretøyet – avhengig av hvilken forsikring du har.

Her kan du avregistrere kjøretøyet ditt

Registrering av kjøretøyet ditt igjen

Når du skal bruke kjøretøyet ditt igjen må du først kjøpe ny forsikring. Det kan gjøres ved å ringe oss, så hjelper vi deg. Når forsikringen er i orden må registreringen av kjøretøyet aktiveres på nytt hos vegvesen.no. Når begge deler er gjort, er kjøretøyet igjen klart for bruk.

Her kan du aktivere registreringen av kjøretøyet

Hvor kan jeg parkere et avregistrert kjøretøy?

Det er ikke nødvendig å fysisk fjerne skiltene, men det er viktig at kjøretøyet er låst og ikke parkert på en gate eller et område med allmenn ferdsel. Her er steder der du kan parkere kjøretøy som er midlertidig avregistrert:

  • I garasje eller carport som er utilgjengelig for allmenn ferdsel
  • I fellesgarasje i borettslag eller sameie, hvis garasjen er utilgjengelig for allmenn ferdsel
  • På en tomt hvor allmenn ferdsel er unaturlig
  • Forsvarlig parkert hos en bruktbilforhandler